Informatie

Bundeling van krachten

Sinds 1993 hebben de antiquairs Jeroen Prins en Simon van Dijk hun krachten gebundeld. Hun gelijkgestemd perfectionisme, passie en oog voor detail is duidelijk zichtbaar in de uitzonderlijke collectie kwaliteitsantiek. Een grote mate van bevlogenheid voor het vak heeft geleid tot de aankoop en restauratie van vele bijzonder objecten. Jeroen en Simon zijn gedreven antiquairs die vanuit hun liefde voor het vak een eerlijk advies hoog in het vaandel hebben staan.taxatiedag_marknesse.jpg

Experts bij taxatieprogramma’s
Vanwege hun betrouwbaarheid worden Jeroen en Simon regelmatig gevraagd als experts bij taxatiedagen voor projecten t.b.v. goede doelen en voor taxatieprogramma’s voor de regionale televisie in Overijssel, Gelderland, Drenthe en Zeeland.Nieuwe bedrijfvoering.
Vanaf 1 januari 2013 wordt Lutterzijl Antiek zelfstandig voortgezet door Simon van Dijk.


Bijzonder nieuwsbericht februari 2011

Tafeltje Paleis Soestdijk in kringloopwinkel

LELYSTAD -  Een schrijftafeltje uit Paleis Soestdijk is opgedoken in kringloopwinkel Het Goed in Lelystad. In december bood iemand het tafeltje voor hergebruik aan, liet de kringloopwinkel maandag weten. Uit onderzoek door een taxateur zou blijken dat het schrijftafeltje afkomstig is uit de privécollectie van Paleis Soestdijk, jarenlang het woonpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard.

In het hout van de laatjes van het tafeltje zijn stempels gezet van Paleis Soestdijk. Dat geeft aan dat het meubelstuk ooit deel uitmaakte van het interieur van het paleis. „Het is absoluut authentiek”, aldus taxateur Jeroen Prins, die het schrijftafeltje op echtheid heeft gecontroleerd.

Volgens Prins is het al sinds de achttiende eeuw gebruikelijk dat vorstenhuizen hun meubels merken door het aanbrengen van stempels. „Zo is altijd de herkomst te herleiden.” Hij komt vaker antiek van koninklijke huizen tegen op de markt en zegt nog nooit een vervalsing te zijn tegengekomen.

Prins schat dat het schrijftafteltje in de kringloopwinkel ongeveer honderd jaar oud is. „Het is niet heel erg zeldzaam.” Zonder de stempels van het paleis zou het meubelstuk hooguit een paar honderd euro waard zijn. Door de koninklijke achtergrond is het object nu echter veel interessanter geworden voor verzamelaars.

(bron: “De Telegraaf” 1-2-2011)